Music

Att spela akustisk gitarr

Julefriden är över och det är dags att börja gräva ner sig i musikens värld ännu en gång. Som alternativ version av den första låten tänkte jag göra en akustisk version.
Det klassiska G-ackordet lät mystiskt, testar ett G-mollackord istället. Hmm, hur sjutton spelar man det? Surfar runt och hittar detta ackord:

Ajaj, helt jobbigt. Inget för mig. Körde på barréackord istället, lät trevligt och gick spela utan att bygga om handen.
Spela in de mesta gitarrerna gjorde jag före julen och när jag nu skulle lägga om en del och lägga till upptäckte jag att det var svårare än jag trodde att få till samma gitarrljud med mikrofon och så. Lärdom, spela in all akustisk gitarr klart under samma inspelnings-session. Fick till det mesta ändå.

Dags att kolla upp vad som saknas instrumentmässigt i låtarna nu innan det är dags att lägga sång.

Ha de!
/Niklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *