BookFilmMusic

Första posten om projektet

Hola senior!

”A Life among others” eller på svenska ”Ett liv bland andra” är ett projekt som innefattar flera olika element. Grunden till allt är en berättelse som kommer presenteras i skrivet format, förhoppningsvis till slut som tryckt bok. Berättelsen handlar om en människas liv. Från ungdomens glada dagar, genom all lycka och motgångar och till slut livets höst. De sista åren då man har mer liv bakom sig än framför.

Alla människor runt dig har alla en livshistoria som är mer eller mindre intressant, första kärleken, en tågluffarhistoria från ungdomen eller en händelse som förändrande hela ens liv. Just den här berättelsen handlar om en man och hans liv. Vad var det som gjorde att han slutade på den plats där han till slut kallade hem? Vem var det som inspirerade honom att göra de saker han gjorde?

Det som de flesta människor saknar i sina liv är ett soundtrack till de stora händelserna i livet. Visst skulle det vara trevligt med en orkester som samtidigt som du tog dina första steg i livet levererade ett pampigt soundtrack. Eller några smäktande stråkar som spelas i bakgrunden när du kysser din kommande fru för första gången en sommarkväll.

Den här berättelsen kommer dock få ett soundtrack, bandet ”All this time you’ve been waiting for this” ska under tiden berättelsen skrivs släppa låtar som alla är baserade på boken ”Ett liv bland andra”. Tanken är att släppa EPs i obestämd takt, de ska släppas lite då och då och bestå av några låtar. Exakt hur upplägget kommer att se ut är inte hundra procent bestämt men åt det här hållet: En huvudlåt som är direkt kopplad till en händelse i boken, en alternativ eller akustisk version av låten, en instrumental introlåt till EP’n och kanske en fristående låt i mer traditionellt scoreutförande.

Hur boken skall släppas är inte heller hundra procent bestämt. Möjligt att delar släpps samtidigt som musiken släpps och då om just den händelsen som musiken tar upp. Möjligt att den släpps som tryckt bok när allt är klart. Vi får se hur det utvecklar sig.

Musikvideos kommer även släppas och då troligtvis samtidigt med musiken. Det finns även möjlighet att andra videos släpps som kopplas ihop med händelser i boken. De ska produceras av ”Faster More Intense”

Målningar och serietidningar är något som jag skulle vilja ha med i projektet men har just nu är inget sånt planerat.

Under skapandet kommer denna sida att uppdateras med allt möjligt som rör projektet. Blogginlägg, videos och en massa annat.

 

På återseende.

Niklas Larsson

 

“Did you have a good life before you died? Enough to base a movie on?”
– Jim Morrison

En reaktion på ”Första posten om projektet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *